semestern reser vidare

Anlände till Danmark idag. Först en genomresa i Sverige, stannade till vid Glasriket och kikade på världens gayigaste glasblåsare och hälsade även på Pämelas vän i Åhus och fick smaskig Åhusglass. Vi började 0600 från Tyresö och anlände i Danmark ungefär en 14 timmar senare. Så liten roadtrip där.
Danmark hoppas vi ska bjuda oss på självklart lite turism i form av att se staden men även en del shopping och lite bada.


Oliver 8 år har stora framtidsdrömmar

O- "När jag fyller 18 år ska jag åka en kundvagn ner för en lång backe"
Jag- "Jaha okej, men det låter ju inte så smart"
O- "Nejmen när jag fyller 18 får jag göra vad jag vill"
O- "Sen ska jag spela handboll också"
Jag- "Okej men då är det ju inte så smart att skada sig, då kan du ju inte spela handboll"
O- "Nej, men först ska jag vänta och se om jag spelar handboll, isf gör jag det inte. Men om jag inte spelar så ska jag göra det"


Lite senare "Ja och jag ska ju självklart se till att jag har en ambulans där, ska tvinga någon kompis att bli sån så han kan stå där"


Arbetsskada

2 första dagarna på semestern har gått till att hjälpa Ika och Pämela att flytta, och flytten slutade med att de flyttar hem till mig! Så nu blir vi roomies!

Så innan vi parkerade sista lasset idag stannade vi till på Statoil där arbetsskadade Emelie beställer (nattlucka) "en maraboukaka, EN, inte 2, det räcker med EN". Haha de hade en kampanj och Emelie ville absolut inte höra den.




Mys på ballen

Efter 2 h handboll och ett gympass låg jag här hemma och försökte följa bröllopet. Somnade till lite då och då så missade en del, men själva vigseln var jag vaken vid. Men satt och grämde mig över varför tv4 sände så dåligt. Fick bara se delar av vigseln, men tydligen skulle man titta på SVT informerade Lojsan mig om senare på kvällen.
Ahaapp!


Senare på kvällen var det mys med Lojsan på ballen. Filtarna, ljusen, vinet och vattenpipan åkte fram. Sen in mot staden för att möta upp herrarna, vilket slutade med mer av en promenad genom nattens mingel. Kanske inte vad vi riktigt hade tänkt oss. Natten slutade iaf med Daisy´s och ofrivilliga pussar!

Nu har semestern börjat med och senare på dagen kommer Ika och Pämela hit för en söndagsmiddag och lite planering för semestern, visst det kanske blir en semester i Sverige men något måste man hitta på iaf!
Enligt Pämelas önskemål blir det pastasallad med kyckling.




Nakenchock!

Juni månad måste vara Olivers otursmånad. Varje år händer det något. Idag skulle sköningen stagedivea och det slutade med att han slog hakan i betongen och fick sy ett gäng stygn.

Men så till nakenchocken då. Idag var jag och röntgade ryggen på globen röntgen. Blir inropad av en äldre utländsk man. Kommer in, han ber mig klä av mig. ingen konstigt här än. Jag har en klänning på mig och han säger att jag bara kan dra ner kjolen lite. Jag tar av mig, drar ner klänningen över höfterna och går ut till honom. Då kollar han på mig och säger "bhn också". Jag känner hur jag stirrar till lite och får ut mig något svagt "okej".
Går tillbaks, tar av mig bhn och går in igen. "Men sådär högt upp kan du inte ha kjolen, du får dra ner den till knäna. "Jaha okej, kan jag ha strumpbyxorna på mig?" Men nänä. Drar ner strumpbyxorna och kjolen till knäna. Och där står jag nästan spritt språngande naken, bara ett par små trosor på mig. Kändes lite småjobbigt faktiskt.
Och med tanke på att klänningen och kjolen är nere vid knäna börjar jag känna mig lite som ett våldtäktsoffer.
Så ber han mig lägga mig på rygg och där ligger jag utan att kunna skyla mig överhuvudtaget. När han sa att vi var klara sprang jag rätt fort och klädde på mig kan jag ju meddela!



__________

Gört?


Sjukt kul

Idag blir det middag med hela familjen, sitter och väntar på att alla ska komma nu bara. Maten är klar, städat och dukat så har en liten stund över. Pappa fyller år på onsdag så vi firar honom lite.
Gjort hemmagjord potatissallad och så blir det rostbiff och en sallad med fetaost. Lite somrig mat i regnvädret.

Måste ju berätta om igår med. Var helt sjukt kul, alla som inte åkt ribbåt innan. Gör det! Vi åkte i en och en halvtimme men ändå när herrarna som körde båten sa att det var slut suckade alla och ville åka mer. Det där ska definitiv göras igen! I vår båt hade vi jättekul och ville bara ut på större vågor hela tiden. Förutom Nettan kanske som tyckte det var lite läskigt.
Efter båtfärden var det bara att vänta på bussen för att åka till Kamarina och god grekisk mat. Väldigt god mat som vanligt och trevligt sällskap som vanligt!
Men som sagt alla där ute, se till att åka ribbåt!





Fullspäckad lördag

Imorgon är det först skolavslutning i kyrkan med Oliver och sen Ribbåt med laget. Ska bli sjukt kul! Efter Ribbåt är det middag på Kamarina. Sen får man se vad kvällen bjuder på!

                                                           


regler

Är det inte lite roligt hur mycket "regler" man kan bryta när man är liten/ung. Allt är liksom mer okej. Om ett litet barn skulle sitta och stirra är det ingen som säger något, skulle en vuxen göra det hade man börjat fundera på om han/hon är lite psyko. Om ett barn börjar prata med en okänd tycker man det är gulligt, skulle en vuxen göra det är det samma där, man hade funderat på om han/hon är psyko. Herregud vuxna människor sitter gärna inte ens brevid varandra på bussen. Och varför mina tankar går runt i det här är för att jag idag träffade LillJennifer påvägen hem och hennes vänner, de är i tonåren. Jag kramar om henne glatt och frågar hur hon mår och småpratar lite. Någonstans strax efter vår kram och småpratet frågar hennes kompis mig om han också kan få en kram och tittar på mig med stora ögon. Jag skrattar lite förvånat men det hela slutar med att han faktiskt får en kram!
Hade det här vart en vuxen människa hade jag nog också där annars funderat på om han var helt knäpp och han hade troligtvis aldrig fått en kram. Men här blir det helt okej på något konstigt sätt.



Granbacksvägen 6

Jag måste ju bara skvallra mer om mitt hus, det är ju liksom så underbart mitt hus.
I torsdag när jag är påväg ner till hallen för att titta på träningen, det här är runt halv 7 snåret, så hittar jag min granne aspackad liggandes och sova mellan två våningar i trappuppgången. Smyger förbi den här kvinnan och funderar på om jag kanske skulle väcka henne. Men jag vågar inte, jag tycker det är alldeles för pinsamt. 
Helt ärligt talat jag skulle kunna skriva en bok bara om den här porten.


Vårdcentralen

Bollmora vårdcentral måste ha den smartaste lösningen av alla när det gäller att boka tid. Först har de helt tagit bort drop in tider. Sen när man ringer är växeln alldeles för liten så det tutar alltid upptaget  och man får försöka någon timme innan man kommer fram. Och sen när man väl kommer fram är det sån ringaupplösning. Så efter du slagit in personnr och telefonnr får man svar att de kommer att återkomma om ca 5 timmar.
Sen när de väl ringer upp så säger de, ja vi har ju tyvärr inga akuttider kvar idag (som man då måste boka om man ska ha sjukintyg eftersom det inte finns dropin tider) och de får inte boka akuttider dagen innan. Så kvinnan i telefonen meddelar mig att hon kommer att skriva upp mig på sin lista och ringa mig imorgonbitti så hon kan boka in mig på en akuttid. Herregud, boka in mig idag bara då ist för att ödsla din tid med att ringa mig så fort du börjat jobba imorgon! Konstigt att de tar 5 timmar för dom att ringa upp...


RSS 2.0