Myslägenhet

Igår kommer jag hem och hela lägenheten doftar pommes. Mm tänker jag, kan det vara en hemlig beundrare som brutit sig in och lagar mat åt mig? Men nej det var tomt i lägenheten. Går till mitt rum och påvägen går jag förbi lilla toaletten, SOPOR! Är det en hemlös man som brutit sig in och lagat pommes och sen satt sig på toan?
Går en sväng till min syster och när jag kommer hem luktar hela lägenheten popcorn! Mums tänker jag, men nej inte fan finns det några popcorn hemma!
Går en sväng till centrum idag och när jag kommer hem luktar det bajs från badrummet. Vafan har något brutit sig in och bajsat här nu också!?
Neeeej det är våra underbara ventilationer såklart, ännu en gång har de gått sönder. Får se om lägenheten blir rökfylld här snart igen då...


Uppdatering 16:51
Mmm nu kommer jag hem och lägenheten doftar lasagne och rabarberpaj. Man kanske ska knacka på hos grannarna och se om de bjuder på middag?

Ännu ett år har gått utan dig och jag får känslan av att ju fler år som går desto mer saknar jag dig.
Borde det inte vara tvärtom?
Dagarna ser så olika ut, ibland tänker jag inte alls. Ibland blir jag lite förbannad oftast blir jag bara ledsen.
Ibland blir saknaden oerhört stor men samtidigt väldigt tom då jag faktiskt inte riktigt vet vad jag saknar.
Tänk om man bara kunde få en dag, eller bara en stund då jag bara kunde få se dig och känna din doft.
Få höra din röst, få höra hur du berättar om vår tid tillsammans.
Jag sitter här och drömmer mig bort till något omöjligt. Men vem vet, en dag om många många år så kanske vi ses. Jag längtar.



RetardWC?



- "Fan det finns bara 2 toaletter"
- "Eller, kan det här vara en toalett, typ en handikapptoalett"
- "Men va fan står Ret för då? RetardWC?"
- "Det var fan en handikapptoalett, hahahah retardWC!"

Eller rörelsehindrade kanske, jag vet inte =P


grilla chamallows över ljus?

Igår drirre jag virre och käka chirre med Lorre, det var gorre. Vi rökte även varrepirre, då vart Lorre lyrre...

 




Årets julklapp 2009?


Ni kunde väl ha solat iaf grabbar?


dagarna bara går och går

Denna veckan har vart lång, och den är inte ens slut än. Tror vi är bortskämda med massa ledighet nu.
I tisdags kändes det som en fredag och det är inte ens fredag än... Ge mig mer röda dagar!

oldie

Vi sitter i bilen efter bion (sherlock Holmes) påväg hemåt och pratar om att Ika blir student imorgon.

Ika "Tänk nu ska jag plugga i 5 år, jag kommer vara 27 när jag blir klar"
Mallan med lite panik i rösten "Åh tänk om 5 år är jag 24!"
För i helvete Mallan jag blir 24 i år!

Mallan vet precis hur hon ska få en att känna sig gammal hon, lika mycket som jag skrattade ville jag bara gråta!



Sjukt läskigt...

Har haft problem med ventilitationerna här sedan innan jul. Då tänkte jag att det var pga all julmatslagning i huset, brukar vara problem med ventilationerna då och då i dehär rucklen.
I söndags när jag kom hem från London kände jag att det fortfarande luktade matos i lägenheten, så i måndags ringde jag och felanmälde. Nu fick det vara nog.

Idag sitter jag i soffan i vardagsrummet och känner hur det börjar lukta matos igen, och lukten blir bara starkare och starkare. Det luktar som om någon står och steker i mitt kök utan att ha satt på fläkten. Till slut går jag ut i köket för att se så att jag inte råkat sätta på spisen eller något. Tänder lampan i köket och hela köket är fullt med rök! PANIK! Shit vart brinner det! Kollar spisen, den är inte på. Kollar papperskorgen, kollar överallt! Nej det brinner fan inte, det är ventilationen allt kommer från!
Öppnar ytterdörren och ett stor rökmoln slingrar sig ut. Sen hade jag dörren öppen en timme, jättekul när det är 16 minus ute, men tro inte att min lägenhet luktar blommor för det. Det luktar precis som om jag har grillat inomhus med en kolgrill.

Ringde jouren för akuta ärenden och sa att nu får ni fan komma! Tror ni de har kommit? Neeeej.

I mitt badrum är det jättevarmt precis som om man tagit en jättevarm dusch i en timme, och det luktar även manstvål!
Hemma hos min syster har hon is på insidan av rutorna, och imorse fick hon inte upp dörren för den hade fryst fast. Heja Akelius! Och idioterna här vill köpa lägenheterna!



Människans bästa vän

Då ska vi se, London alltså, skyltarnas stad. Det var en härlig resa, kändes som vi var där i 2 veckor. Vi hann med att se alla byggnader man ska se, shopping, nyår och massa mys/lata oss...
Så det vart Madame Tussauds, Buckingham Palace, där vi även hade turen att vi kom precis vid vaktbyte så massa stohej. London Eye, Big Ben, London Bridge (på långt håll), Oxford street, Picadilly Circus, Millenium Bridge, The Gherkin.
London Eye kan ju vart häftigast, att vara 135 meter över marken och blicka ut över london. Då var man inte så kaxig =)

Blev en hel del shopping, mestadels klockor faktiskt. Tror vi fick med oss 15 klockor hem!

Nyår va mest mys, började med att piffa upp oss och dricka lite vin och drinkar. Lite fotosession och kortspel sen ut för mat, blev en mexikansk restaurang där Ika fick den största revbensspjällen jag någonsin sett tror jag. Gott var det iaf! Sen ville vi se fyverkerier och gav oss utåt, vi följde strömmen av människor, för alla rörde sig verkligen åt samma håll. Så kommer vi fram till en bro vid floden, sjukt mycket männskor, folk parkerar på bron, runt hela floden är det tusentals människor. Vi hade definitivt hittat rätt! 8 min kvar ungefär och vi står och fryser rumporna av oss. Vi förväntade oss en nedräkning sen massa fyrverkerier! Helt plötsligt började allt och vart är fyrverkerierna? Jo bakom den enda höga byggnaden! Hahha

Juste vart bodde vi då!? Jo Ikas pappa jobbar i London och har en jättefin lägenhet där. När vi kom hämtade vi nyckeln i en liten reception där Aleeejaaandro satt, gav oss upp mot lägenheten, öppnar dörren och lägenheten är enorm! 2 stora sovrum, 2 badrum, fint kök och ett enorm vardagsrum med stora fönster åt alla håll. Stor balkong. Ooooh tänker vi, men sen upptäcker vi hur tom lägenheten är. Tomt i kylskåpen, inga sängkläder. Hmm, det visade sig att vi hade fått fel nyckel!
Så ner igen för att få rätt nyckel! Denna lägenhet var också väldig fin, men dock inte lika stor så efter den första lägenheten var den inte lika häpnadsväckande! Men vi trivdes väldigt bra i lägenheten, speciellt i sofforna =P
Det enda otäcka som hände var när gasgrejen började pipa helt plötsligt, lite dödsångest! Men det visade sig att det inte var någon gasläcka utan bara batterierna som behövdes bytas ut i dosan! =D

Nej föresten värst var när min kamera började röka! Scary shit, nu är den inlämnad på lagning iaf!

Och bara Tunnelbanan i sig är ju ett äventyr! Men alla dessa skyltar! Man började fundera på om Londonbor är efterblivna, det fanns skyltar för allt! Stå upp i rulltrappan, håll i räcket, om man går ut genom dörren när tåget åker kan man dö! Allvarligt!









Kommer denna hund få hundgodis varje dag resten av sitt liv eller?
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6383839.ab



Borta bra men hemma bäst...

Sista kvällen i London, imorgon 1330 svensk tid lyfter planet till Sverige. Sista kvällen tillbringas i lägenheten med packning, god middag, städning och mys.
Londonresan har varit riktig bra. Skön, intressant, lång, och rolig. Det allra bästa är att tiden har gått långsamt, och det är inte för att vi har haft tråkigt Vanligtvis när tiden går långsamt är det för att man har sjukt tråkigt. Men vi har haft turen att ha haft trevligt och tiden har gått långsamt samtidigt. Känns som om vi vart här minst 2 veckor.
Nu tänkte jag bara visa ett livstecken från mig. Mer om resan blir det när jag kommit hem. Och självklart lite bilder!


Sweden, see ya tomorrow!



RSS 2.0